Новини. Події

21.02.2024
Через війну популяція зубрів значно скоротилася
Національний природний парк “Залісся”, що в Київській області понад місяць перебував під ...

Детальніше...

17.02.2024
Результати роботи застосунку ЕкоЗвгроза
На початку повномасштабного вторгнення рф було створено вебресурс та мобільний застосунок ЕкоЗагроза ...

Детальніше...

05.02.2024
Окупанти знов вбивають тварин лівобережжя
Нещодавно мережу сколихнули світлини, на яких російські окупанти позують з мертвими тваринами, вочевидь ...

Детальніше...

Всі новини

Голосування
Як Ви ставитесь до бродячих тварин в місті?







Випадкове фото



Протокол № 1
Звітно-виборчої (установчої) конференції Громадської екологічної ради при Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища в Херсонській області від 8 лютого 2011 року

Звітно-виборчу (установчу) конференцію Громадської екологічної ради при Державному управлінні екології та природних ресурсів в Херсонській області відкрив В.Ідаятов, який поінформував, що відповідно до засад та положень постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», протокольних рішень Громадської екологічної ради при Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища від 25 листопада 2010 року та наказу Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Херсонській області від 6 грудня 2010 р. № 63 у складі:

1. Василенко Лариса Михайлівна - Херсонська міська дитяча громадська екологічна організація „Ластівка”;
2. Ідаятов Володимир Аршидінович – Херсонська обласна організація Всеукраїнської Екологічної Ліги;
3. Карпенко Ірина Іванівна – Херсонське обласне товариство захисту тварин та рослин „Вірні друзі”;
4. Козак Таїсія Федорівна – Новокаховська міська організація Всеукраїнського громадського об’єднання «Мама-86»;
5. Ладичук Дмитро Олександрович - Херсонське обласне товариство Соборного козацтва України „Січ”.
6. Лопатньова Інна Валеріївна – головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення, кадрової роботи та зв'язків з громадськістю Державного управління охорони навколишнього природного середовища

була створена ініціативна група для опрацювання та погодження організаційних та правових питань щодо підготовки та проведення звітно-виборчої конференції і формування оновленого (розширеного) складу Громадської екологічної ради (далі - Екорада) і, за її дорученням, на основі опрацьованих наданих громадськими організаціями документів щодо участі в роботі Екоради, повідомив наступне:

До ініціативної групи надійшли заяви та відповідні пакети супроводжуючих документів від 10 громадських організацій, і вони відповідають всім вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996.

На Звітно-виборчій (установчій) конференції присутні повноважні представники 8-ми громадських організацій, і зокрема:

Карпенко І.І., Озерицька І.М. – Херсонське обласне товариство захисту тварин і росин „Вірні друзі”;
Ідаятов В.А. – Херсонське обласне об`єднання ВЕЛ;
Баландін В.М. – ХОО СКПУ;
Василенко Л.М. – ХМДГЕО „Ластівка”;
Колісниченко В.С., – Херсонське обласне товариство Соборного козацтва України „Січ”;
Лушпінський Р.О. Романенко Г.М.– ХОО Всеукраїнського об`єднання ветеранів,
Бичковський Ю.В. – ТОВ спортивних та службових собак.
Задерей О.С., Хомич Ю.М.- ХООО «Еко-союз»
Лопатньова І.В. – головний спеціаліст Державного управління екології та природних ресурсів в Херсонській області
Запрошені:
Акімова С.В – ХОУНБ ім. Олеся Гончара.
Маховський О.Г., Дорошенко А.А. – представники приватного екобізнесу.
Озерицька Є.С. – студентка ХГМТ ОГМУ.

Враховуючи наявність кворуму, В.Ідаятов запропонував розпочати конференцію і затвердити її порядок денний з огляду на загальні засади звітно-виборчої процедури такого засідання:
1. Звіт Екоради про діяльність у звітний період та про виконану роботу за визначеними раніше напрямками. Обговорення матеріалів та їх оцінка.
2. Затвердження оновленого складу Екоради (відповідно до поданих листів-підтверджень про учать у роботі Екоради та нових заяв, визначення повноважень конкретних представників громадських організацій).
3. Вибори голови Екоради.

Пропозиція була підтримана, порядок денний був затверджений одноголосно.

1. З першого питання, із анотованим звітом про діяльність Екоради за минулий рік виступив голова Екоради Г.Романенко, який засвідчив певні позитивні зрушення в її роботі, що підтверджується низкою конкретно отриманих результатів діяльності представників екологічної громадськості. Зокрема, ми захистили поки що зелені насадження міста; змусили зупинити незаконне знищення безпритульних тварин та порушити з цього питання кримінальну справу; розпочали процес приведення засад формування проекту Генплану м. Херсона у відповідность до вимог чинного законодавства. Але зробити нам належить більше. В обговоренні питання взяли участь В. Ідаятов, В. Колісніченко, Р. Лушпінський.
Підсумовуючи обговорення звіту про діяльність Екоради за минулий рік, В.Ідаятов запропонував звіт голови Екоради прийняти та визнати роботу задовільною.
Пропозиція була підтримана, звіт прийняти і затверджений з оцінкою «Задовільно» одноголосно.

2. З другого питання І.Лопатньова (відповідальна за збір документації в ініціативний групі) поінформувала присутніх, що у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 до ініціативної групи надійшли документи від наступних організацій:
- ХООО «Еко-союз»;
- Херсонська місцева громадська організація «Безпосереднє народовладдя»;
- Новокаховська міська організація Всеукраїнського громадського об’єднання «Мама-86»;
- Херсонське обласне товариство захисту тварин та рослин „Вірні друзі”;
- Херсонська міська дитяча громадська екологічна організація „Ластівка”;
- Херсонська обласна організація Всеукраїнської Екологічної Ліги;
- Херсонське обласне козацтво товариства Соборного козацтва України «Січ»;
- Херсонська обласна організація Ліга власників службово-спортивних собак.
- Херсонська обласна організація Всеукраїнського об’єднання ветеранів;
- Спілка кооператорів та підприємців України. Херсонська обласна організація.

Відповідно до засад діяльності Екоради В.Ідаятов запропонував затвердити голосуванням склад Екоради відповідно до поданої інформації.
Пропозиція була підтримана і склад Екоради у кількості 10 громадських організацій та представника Державного управління екології та природних ресурсів в Херсонській області був затверджений одноголосно.
Пропозиція була підтримана. Всі проголосували одноголосно.

3. З третього питання виступили В.Ідаятов, В.Колісниченко, Р.Лушпинський, А.Дорошенко.

Всі виступаючі відмітили незаперечний факт посилення роботи Екоради, її ефективної співпраці з обласною державною адміністрацією та посиленням впливу громадськості на прийняття управлінських рішень в певних болючих питаннях природоохорони, що є наслідком хорошої організаційної роботи голови Екоради Г.Романенка, і саме тому всі запропонували переобрати його на цій посаді на наступний термін.
Пропозиція була підтримана, за переобрання Г.Романенка головою Екоради проголосовано одноголосно.

З огляду на завершення порядку денного звітно-виборчої (установчої) конференції Екоради В.Ідаятов передав подальше право ведення засідання Екоради голові Екоради Г.Романенку.

Г.Романенко подякував присутніх за надану йому честь очолювати досить дієвий і визнаний колективний орган громадського впливу на суспільне життя, в якому кожен представник фахово-професійно виконує свою роль.
Враховуючи, що перед Екорадою поставлені досить вагомі завдання і часу на розкачку немає, Г.Романенко запропонував новообраній Екораді продовжити засідання та вирішити кілька організаційних питань.
Пропозиція була підтримана одноголосно.

1. Г.Романенко поінформував, що відповідно до засад та положень постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» новообраною Екорадою має бути затверджена нова редакція Положення про Громадську раду екологічних організацій при Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища, яке перед тим мало б бути погоджено з керівництвом Держуправління.
Ця робота виконана і, враховуючи наші спільні напрацювання та пропозиції у відповідності до рекомендацій Постанови КМУ №996 нова редакція положення офіційно погоджена і пропонується до затвердження.
Запропонована пропозиція затвердити Положення про Громадську раду екологічних організацій при Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища в Херсонській області, доопрацьовану у відповідності до засад та положень постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» була проголосована одноголосно.

2. У відповідності до засад затвердженого Положення про Екораду Г.Романенко запропонував перезатвердити повноваження заступників-координаторів по роботі за певними напрямками діяльності Екоради, і зокрема:
- Василенко Л.М. – екологічне виховання учнівської молоді;
- Колісниченко В.С. – інспекторська робота по дотриманню вимог природоохоронного законодавства;
- Карпенко І.І. – зоозахисний напрямок.

Пропозиція була підтримана і проголосована одноголосно.

3. Г.Романенко запропонував перезатвердити склад Експертно-науково-технічної робочої групи Громадської екологічної ради при Державному управлінні екології та природних ресурсів в Херсонській області, додатково ввівши до її складу Дорошенка Андрія Анатолійовича, якому, як досвідченому менеджеру і підприємцю, доручено вирішити певні організаційні питання створення низки науково-технологічно-виробничих установ природоохоронного напрямку.

Пропозиція була підтримана і проголосована одноголосно.

4. З огляду на значимість діяльності та висновків виконаної за останній час роботи Експертно-науково-технічною робочою групою Громадської екологічної ради Г.Романенко запропонував ввести до складу Екоради керівника зазначеної робочої групи Бобошка Юрія Миколайовича.
Пропозиція була підтримана і проголосована одноголосно.

5. Враховуючи потребу термінового розгляду низки питань і, зокрема, щодо ситуації із захистом безпритульних тварин в місті; проектами законодавчих актів «розширення» мисливства за рахунок заповідних територій (ми отримали звернення до Екоради від ХГМТ ОДЕУ); проектами рішень ОДА та облради щодо формування нової реалістичної соціально-екологічної політики в регіоні Г.Романенко запропонував 22-25 лютого 2011р. провести розширене засідання Екоради - круглий стіл, на якому окрім зазначених питань визначитись і з планом дій Екоради на І півріччя 2011р. Пропозиція була підтримана одностайно.


(Головуючий, член ініціативної групи В.А. Ідаятов; голова Екоради Г.М. Романенко; секретар засідання, член ініціативної групи, І.В. Лопатньова)

 

 

 

 

 

 

 

 

Екологічний календар